top of page

De stadsparken van Leiden

Van der Werffpark (Kruitschrip, 2311RS)


Het van der Werffpark is een park in het centrum van Leiden. Het aangelegde park in 1886 langs het water van de steenschuur is vernoemd naar Pieter Adriaanse van der Werff. Hij was de burgermeester van Leiden ten tijden van het beleg van Leiden tijdens de tachtigjarige oorlog. Het is een klein maar gezellig parkje om even te zitten en/of te lunchen. Het park ligt aan het water en er zijn genoeg schaduwplekken. 
Aan de zijkant van het park vindt je het Kamerlingh: parktuin & café. Dit zit aan één van de ingangen van het van der Werffpark (Douzastraat 2B). 

IMG_4176.jpg
plantsoen-te-leiden-een.jpg

Het plantsoen (Plantsoen 11, 2311KE)

Stadspark het plantsoen is een negentiende-eeuws stadspark aan de zijkant van het centrum van Leiden. Vanuit de Bed & Breakfast loop je in 5 minuten naar de ingang van het plantsoen waar je tevens ook kan beginnen aan de Singelparkroute, een gezellige wandeling van ruim 6 kilometer.

Park Cronesteyn (Polderpad/Cronesteyn 3, 2322 LH)

Vanuit de Bed & Breakfast loop je in 10 minuten naar de ingang van polderpark Cronesteyn. In het park zijn wandel- en fietspaden aan gelegd. Daarnaast is er ook een moestuin, een waterspeelplaats en een landgoedbos aanwezig. In het park is het theehuis ‘De tuin van de Smid’ te vinden met daarbij een kleine kinderboerderij. Een heerlijk park waar van alles te vinden is en waar je het gevoel hebt dat je even uit de bruisende stad bent. 

IMG_4219.jpg
leidse-hout.jpg

Leidse hout (Houtlaan 100, 2341XX)

De Leidse hout is een stadspark in Leiden aan de gemeentegrens met Oegstgeest. Het ligt wat verder van het centrum vandaan. Het is een prachtig park met veel typisch Nederlandse bomen zoals de eik, de es, de beuk en de Els. Verder groeien er zeker 140 soorten paddenstoelen en vindt je er de rosse vleermuis. In het park bevinden zich het theehuis, een hertenkamp en een muziektent .

Singelpark

Het singelpark is een aaneengesloten stadspark rondom de historische singels van Leiden. Het singelpark is een park om in te sporten en cultuur te beleven. Natuur en historie te ontdekken. Om rust te vinden en om mensen te ontmoeten. Er is ook een wandelroute door dit park, klik voor meer informatie hier.

singelpark_edited.jpg
bottom of page