top of page

Musea van Leiden​

Japanmuseum Sieboldhuis
Hier vindt u een gevarieerd programma van tentoonstellingen met werk van Japanse en Nederlandse kunstenaars. Alles heeft betrekking tot de Japanse kunst, cultuur, natuur en wetenschap om zo de band tussen Japan en Nederland te versterken. Klik hier voor meer informatie. 

Gevel_logo_edited.jpg
1240_edited.jpg

Naturalis
Hier beleeft u het verhaal van onze planeet in de vorm van ruim 10.000 dieren, stenen en fossielen van over de hele wereld. Ideaal om met het hele gezin op ontdekkingstocht te gaan, in de tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. Klik hier voor meer informatie.

Museum van Oudheden
Een spannend museum voor jong en oud. Je vindt hier duizenden voorwerpen uit het oude Egypte, het Griekse en Romeinse rijk, het nabije Oosten en het vroege Nederland. Klik hier voor meer informatie.

header_edited.jpg
IMG_4186_edited.jpg

Hortus Botanicus
Midden in Leiden bevindt zich de oudste botanische tuin van Nederland. Ontdek hier een groene oase van de oase van de collectie planten uit Zuidoost- en Oost Azië, Zuid-Europa en Zuid-Afrika. Klik hier voor meer informatie.

Volkenkunde
Dit museum gaat over verschillende volken, over bijzondere wereldbewoners met topstukken uit hun cultuur. Er zijn verschillende tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud. Klik hier voor meer informatie.
 

volkenkunde%20geschiedenis_0_edited.jpg
28efaa30cadf8d4a0e39cd97c603cadc_edited.

Boerhaave

Een nationale schatkamer van de natuurwetenschappen en de geneeskunde. Ontdek de belangrijkste ontdekkingen uit de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis. Klik hier voor meer informatie.

De Lakenhal
Hét kunstmuseum van Leiden: wandel langs de Nederlandse kunstgeschiedenis vanaf de Renaissance tot en met de 20ste eeuw. Klik hier voor meer informatie.

unnamed_edited.jpg
bottom of page